Oprettet af caroline den 17. marts 2022

Forskningens Døgn 2022: Eliteforskere inspirerer nysgerrige gymnasieelever hos ATU Øst og fortæller om forskning som karrierevej

I anledningen af Forskningens Døgn 2022 og med støtte fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder Akademiet for Talentfulde Unge Øst et stort fællesarrangement for nysgerrige gymnasieelever med forskningen i fokus gennem workshop og samtalesalon.

Af kommunikationsansvarlig Caroline Broge

Eftermiddagen i anledningen af Forskningens Døgn byder på alsidige indslag, der hver især giver indblik i forskellige facetter af forskningen. Herunder, hvordan man som forsker fastholder motivation, nysgerrighed og vedholdenhed, når man skal forske og dermed frembringe helt ny og banebrydende viden.

Der vil blandt andet være et spændende oplæg og workshop afholdt af forskningsformidler og hjerneforsker Peter Vuust, som med musikken og hjernen som forskningsfelt vil præsentere, hvad der sker med hjernen i læringsprocesser.

Derudover vil der være samtalesalon med tre unge eliteforskere, der fortæller om deres karrierevej ind i dansk forskning og giver inspiration til, hvordan gymnasieeleverne selv kan forme og forfølge forskerdrømmen.

Arrangementet afsluttes med koncert og let anretning, hvor deltagerne får mulighed for at møde hinanden og tale sammen.

Arrangementet finder sted den 28. april kl. 15-19.30 på Gladsaxe Gymnasium, Festsal m/teaterscene, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg.

Tilmelding er nødvendig af hensyn til pladser.

Målgruppe
Arrangementet er forbeholdt ATU-elever, gymnasielever samt rektorer og talentkoordinatorer på gymnasier. Invitation er sendt direkte til elever, rektorer og talentkoordinatorer. Ønsker du at deltage, er du velkommen til at kontakte programleder Signe Dalsgaard-Christensen signe@talentfulde.dk for at høre, om der er ekstra pladser.

Foto: Forskningsformidler og hjerneforsker Peter Vuust, der på kreativ vis vil fortælle om sit forskningsfelt, samt guide deltagerne igennem en sjov og inspirerende workshop med fokus på hjernen og forskning inden for nytænkning og innovation.

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk