Oprettet af Nynne den 21. december 2023

Tillykke til Årgang 22

I sidste uge tog vi afsked med knap 300 skønne og smilende elever. De har nu gennemført 2 år med ATU, med spændende forelæsninger, workshops, camps og sociale aktiviteter. De har skabt et unikt fællesskab og er blevet knyttet sammen gennem delte interesser og faglig nysgerrighed.

Til diplomoverrækkelsen fik vi også glæden af at høre fra årets diplomtaler, Lucas Møller Larsen, og Lucas fik sat nogle utroligt fine og rammende ord på det at være en del af ATU. Læs uddrag her:

"Vi møder aldrig op for at sidde på skolebænken og blive testet i alt muligt kedeligt vi nu har lært. For ikke nok med at vi vælger (det meste) af vores undervisning selv, så skal vi ikke prøves og testes og have karakterer i det. ATU er ikke skole - det er fællesskab. Alle os der sidder her i aften, deler noget helt specielt. Vi er blevet erklæret ’talentfulde’, vi er måske blevet udpeget som stræberne i vores klasser, og mange af os - det ved jeg - vil selv sige at vi er nørder. ATU er det fællesskab, hvor vi alle kan samles for at høre foredrag af dem vi ser op til. Dem vi en dag skal blive til. Og samtidig møde mennesker der har samme faglige interesser som os selv.

Men ikke nok med at ATU er et fællesskab, så er det også stedet hvor vi kan drømme. Vi kan se på hinanden, og på de kloge mennesker der kommer og taler for og med os. Vi kan tænke over hvem vi selv er, og hvad vi egentlig interesserer os for. Vi kan inspirere og blive inspireret. Det er noget af det jeg tager med mig fra ATU - jeg er blevet klogere på mig selv, og klogere på hvilken vej jeg skal i livet. Den erfaring er jeg sikker på, vi deler. 

Der har ikke været nogle lektier at passe. Ingen præstations-vurderinger overhoved. Og alligevel har vi deltaget engageret og aktivt i alle arrangementer. Alligevel har vi lært en masse. Det siger i virkeligheden meget om hvem vi er. Selvom vi har været trætte efter skole, stressede over nogle afleveringer, eller ikke lige havde overskuddet den dag, så har vi deltaget - og vi har spurgt og vi har lært. 

Direktør Ellen Smidt-Nielsen fortalte, hvorfor ATU Øst er blevet en medlemsforening, ønskede de unge talenter tillykke og takkede dem for deres gå på mod:

’Vi ønsker at dygtige elever som jer – samt dem der har potentialet til at blive det - får de udfordringer, de har brug for, ikke keder sig, mistrives eller føler sig anderledes. At de får udnyttet deres potentiale. At vi får styrket trivsel og motivation og generelt sikrer en bredere forankring af og kendskab til talenter og talentudvikling’

’Så først og en stor tak til jer! Tak for jeres enorme nysgerrighed og videbegærlighed. Jeg ved, I vil blive mødt med store krav, og jeg ved, I stiller store krav til jer selv. Jeg håber, at I føler, I har fået viden og værktøjer til at håndtere disse forventninger og krav, og jeg vil blot opfordre jer til at tro på jer selv og mærke efter, hvad I brænder for. Jeg er sikker på, at I kan komme præcis så langt, I selv vil."

Tillykke til Årgang 22 - vi glæder os til at følges jeres færd ude i verden! 

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk