Junior Talent

Junior Talent tilbyder halvandet årigt diplomprogram for talentfulde elever i 8. klasse, der savner faglige udfordringer. Her mødes særligt dygtige og engagerede elever til undervisning på højt fagligt niveau.

Programmet indeholder:

  • Forelæsninger og workshops inden for naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og humanistiske fag
  • Inspiration til fremtiden og afklaring på valg af ungdomsuddannelse
  • Et socialt fællesskab med andre talentfulde unge

Eleverne deltager i programmet over 3 semestre og har hvert semester 4 undervisningsdage mellem kl. 8.00-15.00. Undervisningen foregår på nærliggende gymnasier koblet med undervisning på et universitet eller i en virksomhed. Det faglige fokus er bredt, så der vil være udfordringer både inden for naturvidenskab, samfundsvidenskab og humaniora. 

Dertil kommer en række valgfrie arrangementer, som junior talenterne hvert semester kan tilmelde sig. Det kan bl.a. være oplæg ved forskere, besøg på virksomheder eller deltagelse på ATU programmets valgfrie arrangementer sammen med talentfulde gymnasieelever. 

Kandidater til Junior Talent er

  • Fagligt dygtige i et eller flere fag
  • Er nysgerrige og motiverede for at lære mere
  • Er interesserede i ekstra viden på et højt fagligt niveau
  • Har overskud til at følge med i den daglige skolegang – og at yde en ekstra indsats
  • Har mod på – og modenhed til – at kunne deltage i et fagligt program uden for egen klasse og skole

Eksempler på program

Rumkapløb

Da amerikanske astronauter i 1969 landede på månen, var det kulminationen på et mere end ti år langt kapløb mellem supermagterne USA og Sovjetunionen. Vi skal se nærmere på dette teknologiske kapløb og den storpolitiske arena, det udspillede sig på.

MythBusters

Inspireret af programmet “Myth Busters” på Discovery kanalen tager vi fat på myter i naturfagene.  Vi skal teste afsindigheder og konkludere videnskabeligt.

Optag af nye elever sommeren 2020

Vi optager nye elever til Junior Talent løbende og frem til d. 15. september 2020. Se eksempel på ansøgningsskema til Junior Talent under Download og kontakt talentigrundskolen@talentfuldeunge.dk for at modtage ansøgningsskemaet, som skal udfyldes af forældre og elev og sendes til skolen, som herefter uploader i vores system. Vi modtager ansøgninger løbende.

Eleverne modtager mail om optagelse inden opstart af programmet, som sker i slutningen af september måned. 

Ansøgning

Det er skolen, som indstiller elever til Junior Talent. Det er vigtigt, at skolen godkender elevernes deltagelse i forløbet, da det koster 4.000 kr., som afholdes af skolen. Når skolen har sagt ja til at indstille eleverne, skriver eleverne en motiveret ansøgning til Akademiet for Talentfulde Unge Øst. Skolen sender derefter elevernes ansøgning til Akademiet for Talentfulde Unge Øst.

Pris for deltagelse

Deltagelse i Junior Talent koster 4.000 kr. pr. elev, som afholdes af skolen.

Offentliggørelse af program

Programmet offentliggøres umiddelbart lige inden semesterstart. Programmet sendes til eleverne via mail og opdateres løbende i vores programsystem, Planorama. Vi har desværre ikke mulighed for at besvare individuelle henvendelser vedr. programmet, men henviser til Planorama, hvor oplysningerne vil være tilgængelige kort før opstart.

Kontakt

Er du interesseret i at høre mere om Junior Talent kan du skrive til talentigrundskolen@talentfuldeunge.dk

 

Du kan hente vores foldere i boksen til højre

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk