Oprettet af Camilla Bech Kjeldahl den 03. september 2018

Nyt talentprogram med fokus på unge talenter

Industriens Fond og Akademiet for Talentfulde Unge Øst igangsætter nyt talentprogram, Yngre Talenter, der skal støtte talentfulde unge i 6. og 7. klasse.

Mens Danmark og erhvervslivet efterlyser dygtige unge og højt kvalificeret arbejdskraft, sidder der i gennemsnit 1-2 elever i hver klasse, som savner ekstra faglige udfordringer. Disse ambitiøse unge talenter udgør et kæmpe potentiale for det danske samfund.

Med fokus på netop disse talenter har Industriens Fond og Akademiet for Talentfulde Unge Øst startet et diplomprogram op for talenter i 6. og 7. klasse. Programmet skal være med til at sikre, at de fagligt dygtige og videbegærlige elever får mulighed for at udfolde sig på et højt fagligt niveau og for at udvikle sig i et fællesskab med andre talentfulde unge.

’For at sikre, at vi også i fremtiden har dygtige medarbejdere og højt kvalificeret arbejdskraft, er det vigtigt, at vi også gør noget for de dygtigste elever i de danske skoler. Vi må stille de rette miljøer til rådighed og sikre gode rammer – også for de helt unge talenter. Der skal være plads til at folde talentet ud og gøre det under optimale forhold sammen med ligesindede’ siger Mads Lebech, adm. direktør for Industriens Fond, der støtter talentprogrammet Yngre Talenter med i alt 1,56 mio. kroner over tre år, ligesom Fonden tidligere har støttet opstarten af initiativerne Junior Talent og ATU programmet.

Vigtig opgave

Og talentudvikling er vigtig. En ny undersøgelse foretaget af Akademiet for Talentfulde Unge Øst og analyseinstituttet YouGov tegner et billede af en gruppe unge, som har et stort overskud både fagligt og menneskeligt. Som er exceptionelt dygtige, nysgerrige, engagerede og flittige, og som insisterer på, at det, de beskæftiger sig med, giver mening og gør en forskel for andre. Men talenterne savner ekstra faglige udfordringer i et fællesskab med andre talentfulde unge. Det skal talentprogrammet Yngre Talenter ændre på. 

Vi er meget taknemmelige for den langvarige opbakning og økonomiske støtte fra Industriens Fond, som har medvirket til, at vi i dag har 1.000 ATU-deltagere, 700 Junior Talenter og nu også kan starte Yngre Talenter op’, udtaler Ellen Smidt-Nielsen, sekretariatschef på Akademiet for Talentfulde Unge Øst. ’Dansk erhvervsliv efterspørger dygtige og innovative unge, så vi har slet ikke råd til at tabe talenterne på gulvet. For det er de talentfulde unge, som skal være med til at finde kuren mod kræft, udvikle innovative og banebrydende produkter og starte nye virksomheder og arbejdspladser op. Ligesom vi skal sørge for de svageste, er det vigtigt, at vi dyrker vores talenter, så de kan udvikle deres potentiale til gavn for os alle’. 

Kort om Industriens Fond

Industriens Fond er en privat erhvervsdrivende fond, der støtter dansk erhvervslivs konkurrenceevne. Fondens aktiver på knap fem milliarder kroner er gennem mere end 100 år blevet akkumuleret via realkreditlån til industrien. I dag støtter og udvikler Fonden nyskabende projekter, som styrker konkurrenceevnen for dansk erhvervsliv. Fonden uddeler årligt i omegnen af 250 mio. kroner og har i dag 135 aktive projekter i sin projektportefølje.

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk