Oprettet af Lena Bredlund den 09. januar 2015

Diplomoverrækkelse 2015

Akademiet for Talentfulde Unge siger farvel til Årgang 12 med spændende taler og musik

23. Januar 2015 afholder Akademiet for Talentfulde Unge Diplomoverrækkelse for Årgang 12. Her vil 263 deltagere modtage diplom for aktiv og engageret deltagelse i Akademiets toårige program.

Dagens begivenhed vil finde sted på CPH West, Vejledalen 17, Ishøj, hvor programmet indledes med en velkomsttale af Eva Hofman-Bang, direktør for CPH West, efterfulgt af en tale af undervisningsminister Christine Antorini.
(Hent dagens fulde program i menuen til højre - vær opmærksom på at det offcielle program starter kl. 16:30, men at vi åbner dørene allerede kl. 16:00, da alle skal nå at finde deres plads inden programstart)

Den tidligere deltager på Akademiet Årgang 07, Louise Siv Ebbesen, som netop er ved at færdiggøre sin kandidat i Statskundskab, holder årets alumnetale. Hun vil fortælle om sin tid på Akademiet, og hvad den har betydet for hende efterfølgende. Vi har fået et lille forskud på, hvad hun vil tale om. Louise husker tiden på Akademiet som sjov og lærerig. Hun siger: ”Det var et miljø af intelligente og spændende unge studerende og undervisere. Det var også et sted, hvor jeg blev udfordret rent fagligt. Jeg ville gerne vise, at jeg hørte til blandt nogle af de dygtigste, så jeg anstrengte mig, når vi havde projekter og undervisning.”

For Louise var det med at få en smagsprøve på universitetslivet noget af det bedste ved tiden på Akademiet, og den faglige seriøsitet er én af de vigtigste ting, hun har taget med sig fra Akademiet til universitetet. ”Det har nok styrket min bevidsthed om at være fagligt ambitiøs. På Akademiet var det faglige i centrum, i modsætning til CV-rytteri og karakterræs. Det var et åndehul til at dyrke spændende nørdede ting”.

Endelig har Louise et par gode tips til nuværende og kommende deltagere: ” Nyd den adgang til viden i får, og sug til jer. Brug også de andre medlemmer til at diskutere faglige spørgsmål. Vær ambitiøse og brug jeres akademiske talent gennem hele livet”.

Efter Louises tale byder programmet på musikalsk underholdning af elever fra CPH West.

Herefter vil en af de meget engagerede ATU-deltagere og diplommodtager, Jakob Fritzbøger Christensen, fra Roskilde Gymnasium, holde årets elev-tale om det at være Akademi-deltager. For Jakob har især det faglige og sociale fællesskab samt den faglige bredde været noget af det bedste ved Akademiet. Han deler her nogle kloge ord om dette:

”Det bedste ved akademiet har helt klart været det stærke sociale fællesskab. På Akademiet får man venner, som har samme trang til forundring og opdagelse som én selv. Samtidig fungerer det rigtigt godt, at der er en skøn blanding af naturvidenskabeligt interesserede, humanister og samfundsvidenskabelige. Det hele går op i en højere enhed og man kan få mange forskellige perspektiver på en sag. Man lærer af hinanden og bliver inspireret.”

Erkendelsen af vigtigheden af læringsfællesskaber i forhold til individualisme er også noget af det vigtigste Jakob vil tage med sig i sit liv fremover, og han har også et godt tip til nuværende og kommende deltagere: ”Deltag aktivt. Aktivitetsniveauet behøves ikke at opgøres kvantitativt - det er vigtigst at man melder sig til arrangementer, hvor man føler et engagement. ATU er mere end tre bogstaver til ens CV, det er 100 muligheder for at møde dygtige forskere og innovative erhvervsdrivende, som man ellers ikke ville få adgang til.” 

Diplomoverrækkelsen er et åbent arrangement, alle er velkomne, og vi glæder os rigtig meget til at se jer alle sammen.

Vedhæftet nyheden kan du finde en liste over årets diplommodtagere samt dagens program.

 

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk