Oprettet af Camilla Bech Kjeldahl den 20. april 2017

ATU er fyldt med unge forskere

Hele 5 deltagere fra ATU Øst er at finde blandt finalisterne til dette års Unge Forskere: Jesper E. Holm, Benjamin Muntz, Oscar Bendix Harr, Claudia Charlott Lassen og Jacob Christian Søholm Mejlsted. STORT tillykke samt held og lykke med finalen til alle.

Fra d. 23.-25. april kan du opleve Unge Forskere-finalisternes projekter til Science i Forum. Efter fem semifinaler i Aalborg, Bjerringbro, Nordborg, Sorø og København er finalisterne til Unge Forskere nu fundet. Juryen har kunne høre alt fra nye matematiske formler til opfindelser, som skal løse problemer med mikroplastik, global opvarmning eller fødevaremangel i ulande.

Mød Jesper til Science i Forum

Kan Danmarks energibehov dækkes alene ved brug af solceller? Og hvor stort et areal ville det være nødvendigt at bruge? Jesper E. Holm fra ATU Øst undersøger i hans finaleprojekt ”Energi model for en Mono-krystallinsk Silicium Solcelle med ækvivalens model” den optimale effekt af en Mono-krystallinsk solcelle og vurderer om Danmark kan blive selvforsynende vha. solceller.

Konkret opstiller Jesper en ækvivalensmodel, hvor solcellen er modelleret som en række elektriske komponenter, som tilsammen har samme elektriske egenskaber. Dette gøres for nemmere at kunne analysere de enkelte dele. Herefter findes den optimale effekt ud fra numerisk analyse ved Newton-Rhapson metoden. For at underbygge modellen har Jesper udført en række forsøg for til sidst at kunne vurdere om solceller kan dække Danmarks energibehov.  

Under Science i Forum er det muligt at besøge Jesper og de andre finalister på deres stande og høre om deres idéer og opfindelser. Du kan finde alle finalister og en beskrivelse af deres projekter her Unge forskere 

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk