Oprettet af den 28. oktober 2013

International Camp – Berlin

Søndag den 20. oktober vendte 44 ATU'ere hjem fra fem dage i herlige Berlin med et spændende fagligt program, socialt samvær og döner kebab til € 2,90,-

Af Jonas-Wedel Brandt, Årgang 11'

De 44 unge deltagere vendte hjem klokken 19:30 søndag aften. Smilene var store, ligeså var poserne under øjnene. Der blev krammet farvel. ”Vi ses snart igen.”. Alle 44 skal hjem og sove. Det har været en fantastisk men også udmattende uge.

Fem dage og 11,5 timer tidligere stod de også der – ved rejsebusstoppet foran DGI-byen. Også her var der kram. ”Godt at se dig.”. Forventningerne var store – og det viste sig hurtigt at være med god grund.

8 timer frem – de talentfulde ankom til Berlin. Størstedelen blev indkvarteret på det ungdommeligt indrettede hostel Pfefferbett, resten boede på hostel Alcatraz. Sent på eftermiddagen mødtes eleverne på en café og snakkede lidt om hvad de forventede af de forskellige workshops. Derefter gik de ud og spiste og atter derefter, måske et lille smut ud og se bylivet tirsdag aften.

Onsdag, torsdag og fredag gik mere eller mindre med samme rytme – workshops og aktiviteter om dagen, nogle var på én ting, andre på en anden og nogle havde en eftermiddag fri og oplever den hyggelige by på egen hånd. I ugens workshops sugede talenterne viden til sig som flittige svampe. De tog på spændende arrangementer som fysikforelæsninger på universitetet, besøg på museer og et Stasi-fængsel og rundture i byen om alt fra postmoderne arkitektur til jødernes levevilkår i Berlin frem til 1945.

Lørdag var for de fleste en fridag. Nogle få tog på besøg i Reichstag – det har jeg hørt var ret spændende. De fleste gik rundt i Berlin på egen hånd og så flere spændende dele af byen.

Om aftenerne gik folk så ud og spiste – nogle tog sammen på restaurant, andre spiste fast-food og atter andre stod i kø for at smage Berlins bedste döner. Torsdag og lørdagen spiste deltagerne samlet på restaurant, som var bestilt i forvejen.

Alt i alt har det været en uge med et stort læringsudbytte og et mindst dobbelt så stort socialt udbytte – en studietur, men egentlig bedre. Den internationale camp afholdes hvert år for 3.g'erne, og arrangeres af Akademiets samarbejdspartnere og betales af deltagerne.

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk