Oprettet af Camilla Bech Kjeldahl den 18. april 2017

De bedste netværk starter tidligt

Vi har hørt det før: netværk, netværk, netværk. Der netværkes på kryds og tværs. Derfor rådes tidligere ATU’er til allerede at gå i gang nu. Få her tre gode råd til, hvordan du kan begynde at opbygge dit netværk.

Christian Bøgelund inviterede i marts 100 gymnasieelever fra forskellige danske talentorganisationer, herunder ATU, til talentevent med fokus på netværk. Ideen bag talenteventet var blandt andet at skabe en platform, hvor talentfulde gymnasieelever kan mødes på tværs af talentorganisationer og grupper. Vi har spurgt Christian om, hvorfor det der netværk er så vigtigt og fået et par råd med på vejen.

Hvad fik dig til at arrangere netværksdagen for 100 talentfulde gymnasieelever?
Dengang jeg selv gik på gymnasiet, var jeg del af både ATU og CIEC (Copenhagen Innovation & Entrepreneurship Centre), hvilket var virkelig fantastisk. Udover den faglige viden, som jeg fik fra begge organisationer, fik jeg også et større netværk og lærte mange interessante mennesker at kende. Jeg har siden holdt kontakten med flere af dem, og nu vil jeg gerne give den oplevelse videre til andre.

Hvorfor er netværk så vigtigt et fokus?
Jeg tror i høj grad, at kvaliteten af vores liv er lig kvaliteten af vores relationer. Hvis vi er sammen med folk, der er positive og trækker os op, så kommer det også til at have en effekt på vores livskvalitet. Derudover, så tror jeg, at muligheden for at have nogle mennesker i sit liv, som man kan spørge om hjælp, er uvurderlig – hvad end man går på gymnasiet, universitetet eller er på arbejdsmarkedet.

Hvilke erfaringer tager du med fra talenteventet?
En af de erfaringer, jeg tager med mig fra eventet er, at alle mennesker, der siger, at ”nutidens unge er dovne og ikke gider at deltage” tager fejl! Alle deltagerne til eventet var åbne, glade, modige og gav mig virkelig meget af deres energi.

Talenteventet viste, hvor stort behovet for viden om netværk er samt hvor mange, der har brug for et netværk i deres dagligdag. Flere deltagere har efterfølgende skrevet til mig, at det var en stor hjælp, og at arrangementet var med til at ændre den måde, de møder nye mennesker på. Vi sætter derfor nu endnu mere fokus på emnet og holder et event nummer 2 efter sommerferien hos Microsoft. Der glæder jeg mig virkelig meget til.

Kan du give 3 gode råd til, hvordan man kommer i gang med at netværke?
1. Netværk bygger på relationer. Hvis du gerne vil have nogle dygtige mennesker omkring dig, som du kan spørge til råds, så handler det om, at I kan lide hinanden. Jeg har aldrig været fan af networking, hvor hovedformålet er at udnytte dem, man kender.

2. Giv værdi til andre. Den kan enten være at hjælpe dem med deres matematikaflevering, at introducere relationer for hinanden eller måske være behjælpelig med at finde et job. Hovedpointen er, at intentionen skal være at hjælpe den anden person og altså ikke at give dem noget, så man senere kan tage fra dem.

3. Tag chancer. Mange af os tænker kun på, hvad der kan ske i de næste 30 sekunder. Hvis jeg fx tager kontakt til en person, kan samtalen dø ud, det kan blive akavet osv. Hvis vi nu i stedet fokuserer på det, der kan ske om 1 dag, 1 måned eller 1 år senere, så bliver det meget nemmere at snakke med nye mennesker. set i den tidslinje, hvad er så det værste der kan ske? Med stor sandsynlighed vil du ikke huske personen, men måske bliver personen din bedste ven – og så er det måske chancen værd.

Tre gode råd til at tage med sig videre til næste ATU-seminar – hellere starte nu end i morgen.

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk