Oprettet af Camilla Bech Kjeldahl den 18. maj 2017

Topforskning og karriereafklaring afrunder det obligatoriske program

Vi har nu afsluttet 1. og 3. semester på ATU. Traditionen tro blev det markeret med faglige oplæg og social hygge blandt deltagerne.

På filmisk rejse i hjernens univers

I januar kunne vi for første gang byde 460 nye ATU-deltagere velkommen. Siden da har 1. årgang fået ny viden om de naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og humanistiske discipliner, sat fokus på personlig udvikling med tidligere jægersoldat Nicolai Moltke-Leth og været til forelæsninger på bl.a. Københavns Universitet og Roskilde Universitet. På semestret sidste seminar mødte deltagerne den kendte videnskabsjournalist og hjerneforsker Lone Frank og så hendes dokumentarfilm Genetic Me, som er instrueret af Pernille Rose Grønkjær. 

Genetic Me følger Lone Franks rejse verden rundt for at tale med nogle af verdens bedste forskere om vores geners påvirkning af vores personlighed. Efter filmen gav Lone Frank et indblik i hendes filmiske, videnskabelige og filosofiske rejse i den frontforskning, der undersøger, hvordan vores gener former hjernen og sindet og derigennem vores personlighed. En spændende debat på tværs af adfærdspsykologi, genforskning, teknologi og psykiatri.

Sæt dit talent i spil

For 2. årgang på ATU har dette semester sat fokus på studie- og karrierevalg. Med forelæsninger på bl.a. CBS, DTU, Københavns Universitet, Roskilde Universitet og Syddansk Universitet har deltagerne stillet skarpt på deres fremtidige valg og muligheder. Hovedtaleren til semestrets sidste seminar var ledelsesekspert Stephen Bruyant-Langer, som gennem sit oplæg og en række øvelser og konkrete værktøjer fik sat fokus på, hvordan man får mest muligt ud af sit potentiale.

Stephen gav gode råd til, hvordan man får succes i sit liv og aktiverer sit potentiale bedst muligt – med alle de udfordringer, man støder på undervejs. Budskabet var klart: Prioritering af tid og indsatser, benhårdt arbejde, engagement, ambition, opmærksomhed på egne styrker og svagheder samt handling og resultater er noget af det, som kendetegner de mest succesfulde mennesker. 

Opstart efter sommerferien

Det har været et spændende og lærerigt semester på Akademiet for Talentfulde Unge, Øst. Foruden de mange seminarer har vi deltaget i en lang række valgfrie aktiviteter – her kan bl.a. nævnes aktiviteter som ”Microsoft: CSR, Marketing og Kommunikation”, ”Haldor Topsøe A/S: Global Cleantech Industry” og ”Teoretisk partikelfysik og kosmologi med fysiker Holger Bech Nielsen”. Derudover har deltagerne fået mulighed for at møde nobelprismodtagere, deltage i hjerneugen og meget mere.

Vi er allerede nu i gang med at planlægge programmet for efterårssemestret og ikke mindst sommerens camp. Vi glæder os til at se alle til næste semester. 

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk