Oprettet af caroline den 31. januar 2020

Talentfulde unge bliver klar til at bryde glasloftet

Af Caroline Broge

Glasloftet forsvinder ikke af sig selv. Det budskab blev 400 unge talenter mindet om, da de den 29. januar 2020 modtog deres diplom som bevis for at have gennemført Akademiet for Talentfulde Unge Østs toårige talentprogram. Diplomoverrækkelsen fandt sted på Borupgaard Gymnasium i Ballerup.

I dag kan både kvinder og mænd blive elitesportsudøvere, atomforskere eller statsminister. Men det har ikke altid været sådan. Og netop det usynlige glasloft og kvinder, der bryder med normerne, var blandt temaerne, da årets hovedtaler ved diplomoverrækkelsen, professor og forfatter Birgitte Possing holdt foredrag om køn og ligestilling gennem tiderne for de unge talenter ved diplomoverrækkelsen, der fandt sted på Borupgaard Gymnasium. Hun sluttede sit foredrag med et moralsk råd til de unge talenter:

- Kærlighed, individuel udfoldelse og nysgerrighed på fællesskabet er klogt, mens had og fordomsfuldhed er dumt. I en verden, der er stadig mere forbundet med sig selv, og hvor mange fordomme florerer, er det vigtigt, at I som talenter tolererer, accepterer og taler åbent om det faktum, at nogle af jer gør noget, I andre ikke nødvendigvis bryder jer om. Se det og tal om det, så I for alvor kan blive mangfoldighedens murbrækkere. God vind og hjerteligt tillykke med jeres talenter, sagde forfatter og professor Birgitte Possing sin tale til de unge talenter ved diplomoverrækkelsen.

Stor opbakning til talentprogrammet

Sekretariatschef på Akademiet for Talentfulde Unge Øst, Ellen Smidt-Nielsen glæder sig over den store opbakning til talentprogrammerne, og til i år at kunne uddele godt 400 diplomer til de talentfulde gymnasieelever, som bevis på at have gennemført talentprogrammet Akademiet for Talentfulde Unge:

- Det er en stor fornøjelse at se den massive opbakning blandt elever, forældre, gymnasier og samarbejdspartnere til vores talentprogrammer. Lige muligheder og lige adgang for at bruge sit talent og udvikle sine evner bidrager til vækst, velfærd og sammenhængskraft i vores samfund. Og derfor er øget viden og bevidsthed hos vores unge talenter om fordomme mod kvinder gennem tiderne fortsat særdeles vigtig, understreger Ellen Smidt-Nielsen, sekretariatschef for Akademiet for Talentfulde Unge Øst.

For årets diplommodtagerne er skoledagen langt fra altid sluttet med en pause fra lektier, skole og bøger. Efter skole er de talentfulde unge nemlig gennem to år draget afsted mod spændende workshops, faglige oplæg og gruppearbejde sammen med andre videbegærlige unge i et fagligt og udviklende fællesskab.

Årets talere

Diplomoverrækkelsen bød udover foredrag med professor og forfatter Birgitte Possing, der har skrevet bogen ”Argumenter mod kvinder”, også på kåring af årets underviser på Akademiet for Talentfulde Unge, som dette år gik til Morten Bækgaard Thomsen. Magnus Quaade Oddershede, der gennemførte ATUs talentprogram sidste år, og som vandt EM-guld i science i Bulgarien for sin banebrydende vingespids, der reducerer flyets brændstofforbrug og CO2-udledning, var årets alumne. Liv Aviaja Nygaard Aggernæs var årets ATU taler.

 

Diplomoverrækkelsen blev indledt med et festligt indslag, hvor Borupgaard Gymnasiums kor sang det stemningsfulde Queen nummer, Bohemian Rhapsody

 

Sekretariatschef Ellen Smidt-Nielsen på Akademiet for Talentfulde Unge Øst bød velkommen til diplomoverrækkelsen

 

Årets diplomtaler var Liv Aviaja Nygaard Aggernæs

 

Birgitte Possing, professor og forfatter til bogen ”Argumenter mod kvinder, var årets hovedtaler ved diplomoverrækkelsen

 

Årets alumne var Magnus Quaade Oddershede, der dimitterede fra ATU Øst i 2019

 

Årets underviser var Morten Bækgaard Thomsen. Til dagligt er han lektor på Biomedicinsk Institut på Københavns Universitet, hvor han bl.a. forsker i hjertets funktion og sygdomme

 

Efter diplomoverrækkelsen var det tid til reception og farvel og tak for denne gang

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk