Oprettet af Signe den 18. november 2019

Tak for en skøn dag til TALENTFORSKER FRANCOYS GAGNÉ

- Og alle der var med på ATU Østs Netværkskonference den 14. november 2019.

Den verdenskendte talentforsker, professor Francoys Gagné, var keynote speaker på ATU Østs netværkskonference, hvor han gav sit bud på, hvordan vi bedst udvikler børn og unges potentiale.

Udover at være keynote speaker mødte Francoys Gangé også unge gymnasietalenter på Niels Brock Det Internationale Gymnasium og deltog i et interview på Statens Museum for Kunst, omgivet af talentfuld kunst i museets billedskole.  

”Hvis vi vil have de dygtigste læger, de bedste ingeniører og de mest innovative virksomhedsledere, og hvis vi mener, at det enkelte menneske skal have mulighed for at udfolde sit fulde potentiale, så må vi bruge ressourcer på at dyrke talenterne blandt vores børn og unge. For talent udvikler sig ikke af sig selv – både særlige forudsætninger, personlighed, motivation, udholdenhed, de rette rammer og mange andre faktorer er afgørende for, om børn og unge får mulighed for at udvikle deres fulde potentiale,” pointerede han.

Hvordan skaber vi de bedste talentudviklingsmiljøer?

I sit oplæg inspirerede Francoys Gagné deltagere fra både grundskoler, gymnasier, erhvervskoler og kommuner til at skabe talentudviklingsmiljøer på skolerne: ”Et talent udvikler sig ikke automatisk: For at talenterne kan udfylde deres potentiale skal de udfordres på deres eget niveau og der skal være en kultur i skolesystemet, der gør at talenterne bliver set og anerkendt. Ligesom de svageste elever er det vigtigt at de dygtigste støttes, pointerede Francoys Gagné.

Det faglige niveau stiger, når der gøres en særlig indsats for talenterne

De dygtigste har også brug for rollemodeller, særlige udfordringer og for at være sammen med andre, der er lige så hurtige til at lære og videbegærlige som dem selv. Forskningen viser, at det faglige niveau stiger, når der gøres en særlig indsats for talenterne. Bak op om en kultur i skolen, hvor det er i orden at dyrke sit talent og være særlig dygtig til noget,” lød opfordringen fra talentforsker Francoys Gagné, da han holdt et to timers oplæg. Du kan læse hele reportagen fra Gagnés besøg i Danmark i ATUs nyhedsbrev, som udkommer først i december.

"Tak til alle vores gode samarbejdspartnere for at deltage på konferencen med deres viden og gode spørgsmål. Både i et samfundsmæssigt perspektiv og for den enkelte unge er det vigtigt, at vi får sat talentudviklingen på dagsordenen", lød det for sekretariatsleder Ellen Smidt-Nielsen.

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk